Studentenresidentie De Flint in centrum Leuven.

De studentenresidentie DE FLINT is gelegen in hartje Leuven, midden in een bouwblok, tussen studeren en wonen. Aan de ene kant de campus Economie, aan de andere kant een nieuw nog aan te leggen woningbouwproject en de kantoren van het OCMW.

De 205 kamers en studio’s scharen zich rond een vierkante patio. Over de lagere zuidvleugel heen valt hier ruim zuiderlicht binnen. De toegang bevindt zich aan de westzijde van de patio. Rondom de patio zijn de 2 inkomhallen en de fietsenstallingen voorzien. De patio geeft toegang tot de gemeenschappelijke ruimtes en sluit via een dubbelhoge doorgang aan bij een ruime private tuin.

Er is sterk ingezet op een leefbare studentengemeenschap met aanmoediging voor sociale interactie. De kamers zijn gegroepeerd in units van 10 tot 15 kamers. Elke unit is voorzien van een ruime keuken met zithoek. Aansluitend is er telkens een royaal terras dat uitkijkt over de patio. Het sociale studentenleven richt zich naar de binnentuin, afgeschermd / ter bescherming van de omliggende woonbuurt. Studeren en slapen toont zich naar de buurt.

De studio’s en het appartement van de resident bevinden zich op de bovenste verdieping. Uitsnedes uit het volume vormen privatieve terrassen.

Er wordt samen gestudeerd in de studiezaal, samen gesport en gespeeld in de gym op het volleybalveld of aan de petanque-baan. Samen komen om te poolen of te kickeren kan in de dubbelhoge lounge. De lounge is een centrale ontmoetingsplaats voor alle georganiseerde en niet-georganiseerde events.

Opdrachtgever: ION / Immobel

Publicatie Exemplum

Foto’s: Artifix / Archimedia